Sos dulce-acrisor | Retete chinezesti
Ingrediente:
o linguriţă şi jumătate de făină de porumb
3 linguri de oţet
2 linguri de zahăr brun
3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii
2 linguriţe sos de soia
Mod de preparare:
Dizolvaţi făina de porumb într-o linguriţă şi jumătate de apă.
Adăugaţi ingredientele rămase într-o cratiţă mică şi aduceţi-le la fierbere. Când compoziţia clocoteşte, micşoraţi focul, adăugaţi făină de porumb cu apă şi bateţi cu telul cinci minute, până când se îngroaşă.
Serviţi-l fierbinte. Acest sos poate fi asociat foarte bine cu carnea de porc prăjită, creveţi şi pui sote, putând fi utilizat şi ca sos pentru înmuiat.
o linguriţă şi jumătate de făină de porumb
3 linguri de oţet
2 linguri de zahăr brun
3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii
2 linguriţe sos de soia
Mod de preparare:
Dizolvaţi făina de porumb într-o linguriţă şi jumătate de apă.
Adăugaţi ingredientele rămase într-o cratiţă mică şi aduceţi-le la fierbere. Când compoziţia clocoteşte, micşoraţi focul, adăugaţi făină de porumb cu apă şi bateţi cu telul cinci minute, până când se îngroaşă.
Serviţi-l fierbinte. Acest sos poate fi asociat foarte bine cu carnea de porc prăjită, creveţi şi pui sote, putând fi utilizat şi ca sos pentru înmuiat.