Oua umplute cu sos de mustar si ierburi aromate | Aperitive
Aceasta reteta asigura intotdeauna succesul oricarei petreceri!
Ingrediente si cantitati:
6 oua fierte tare;
2 linguri maioneza;
1 1/2 lingurita mustar Dijon;
1 ceapa verde, feliata foarte subtire;
frunze proaspete de patrunjel si busuioc, tocate marunt;
piper negru;
sare, dupa gust;
paprika (optional).
Mod de preparare:
1. Taie pe jumatate sau pe sfert ouale fierte. Intr-un vas mic, indeparteaza galbenusurile, dupa care zdrobeste-le. Adauga maioneza si mustarul Dijon si amesteca aceasta compozitie pana cand obtii consistenta dorita.
2. Adauga compozitiei ceapa verde tocata marunt, precum si cea mai mare parte a patrunjelului si a busuiocului tocat. Adauga sare si piper, dupa gust.
3. Cu ajutorul unei lingurite, umple jumatatile sau sferturile de ou cu crema de mustar si maioneza. Presara totul cu ceapa taiata marunt, patrunjel si busuioc. Poti adauga, la final, un praf de piper negru si/sau paprika, dupa gust. Din cantitatile precizate se obtin 12 jumatati de oua sau 24 de sferturi. Cantitatile pot fi dublate, in functie de necesitati.
Ingrediente si cantitati:
6 oua fierte tare;
2 linguri maioneza;
1 1/2 lingurita mustar Dijon;
1 ceapa verde, feliata foarte subtire;
frunze proaspete de patrunjel si busuioc, tocate marunt;
piper negru;
sare, dupa gust;
paprika (optional).
Mod de preparare:
1. Taie pe jumatate sau pe sfert ouale fierte. Intr-un vas mic, indeparteaza galbenusurile, dupa care zdrobeste-le. Adauga maioneza si mustarul Dijon si amesteca aceasta compozitie pana cand obtii consistenta dorita.
2. Adauga compozitiei ceapa verde tocata marunt, precum si cea mai mare parte a patrunjelului si a busuiocului tocat. Adauga sare si piper, dupa gust.
3. Cu ajutorul unei lingurite, umple jumatatile sau sferturile de ou cu crema de mustar si maioneza. Presara totul cu ceapa taiata marunt, patrunjel si busuioc. Poti adauga, la final, un praf de piper negru si/sau paprika, dupa gust. Din cantitatile precizate se obtin 12 jumatati de oua sau 24 de sferturi. Cantitatile pot fi dublate, in functie de necesitati.