Krautsuppe | Ciorba de varza acra ca in Banat
1. Ciorba de varza acra ca in Banat (Krautsuppe)
Ingrediente :
- ½ capăţână varză acră;
- ¼ carne porc;
- ¼ carne vită;
- ¼ carne pui;
- 1 fir cârnaţ de casă afumat;
- 1 lingură orez;
- 1 lingură mazăre;
- ceapă, morcov, păstârnac;
- 1-2 linguri pastă de tomate;
- 1 legătură pătrunjel;
- sare, piper;
- zeamă de varză (în funcţie de preferinţe)
Legumele, varza şi carnea se taie bucăţele.
Se pune carnea la fiert cu puţină sare.
După ce se ia spuma se adaugă ceapa, morcovul, păstărnacul, mazărea, varza, la urmă orezul şi se lasă să fiarbă.
Când sunt aproape gata se pune pasta de tomate, cârnaţul tăiat, zeama de varză, iar înainte de a stinge ciorba, se presară verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!
2. KRAUTSUPPE de Revelion ca-n Banat
Se pune la fiert :
- un mix de carne de pasare, vita, porc (cantitatea este la alegere) taiate cubulete, si/sau oase
Dupa ce carnea este fiarta se adauga :
-carnati afumati, costita afumata sau sunca
- varza murata
si se mai lasa putin la fiert, apoi puneti
- zeama de varza murata (se acreste in functie de preferinta)
-sare (atentie la sare depinde si de cat este de sarata varza si afumaturile), piper dupa gust,
- franjuri de oua
-patrunjel, telina dupa preferinte
Mai fierbeti putin si gata.
Se serveste inainte si dupa masa de revelion.
Pofta buna !
3. Krautsuppe - Ciorba de Revelion
Krautsuppe - o ciorba pe care noi o facem doar de revelion, mai exact se mananca spre dimineata sau dupa trezire, pentru ca este acrisoara si "spala" greata dupa atatea mancaruri grele de sarbatori.
Ingrediente :
1. carne de pui
2. carne de vita
3. carne de porc
4. carnati afumati
5. carne de oaie, sau salam, parizer, jambon (fara grasime)
(cate putin din fiecare - eu pun cam o manutza din fiecare pt cca. 4 litri de ciorba)
piper, apa
zeama de varza (din butoiul cu varza la murat)
Se pune carnea in oala, se pipereaza - pt cei care mananca mai picant, iar deasupra se toarna un amestec de apa si zeama de varza (1:1).
Atentie la mezelurile folosite, sa nu fie foarte sarate sau prea grase. Daca zeama de varza este foarte sarata, puneti mai multa apa si acriti suplimentar cu zeama de lamaie sau otet.
Se serveste cu smantana si se decoreaza cu o frunza de patrunjel.
Pofta buna !
1. carne de pui
2. carne de vita
3. carne de porc
4. carnati afumati
5. carne de oaie, sau salam, parizer, jambon (fara grasime)
(cate putin din fiecare - eu pun cam o manutza din fiecare pt cca. 4 litri de ciorba)
piper, apa
zeama de varza (din butoiul cu varza la murat)
Se pune carnea in oala, se pipereaza - pt cei care mananca mai picant, iar deasupra se toarna un amestec de apa si zeama de varza (1:1).
Atentie la mezelurile folosite, sa nu fie foarte sarate sau prea grase. Daca zeama de varza este foarte sarata, puneti mai multa apa si acriti suplimentar cu zeama de lamaie sau otet.
Se serveste cu smantana si se decoreaza cu o frunza de patrunjel.
Pofta buna !