Placinta cu cartofi la cuptor
Ingrediente:
3 cartofi mari
1 ceapa medie
cateva fire patrunjel verde
1 varf cutit boia de ardei iute
100 ml ulei
2 oua
150 ml iaurt grecesc (sau un iaurt foarte gras
cremos)
50 grame cascaval ras pe razatoarea mica
1 cana faina
1 plic praf de copt
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Dupa ce am curatat cartofii de coaja, ii spalam bine si i-am dat pe razatoarea mare. Ii acoperim cu apa pentru a nu oxida, cat timp preparam restul. Tocam ceapa julien si patrunjelul cat mai fin, scurgem cartofii de apa bine si ii amestecam. Amestecam cu ceapa, patrunjelul, uleiul, sarea, boiaua iute, piperul, iaurtul, cele doua oua intregi, cascavalul si faina care a fost inainte amestecata cu praful de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius, se pregateste tava adaugandu-se o hartie de copt, se pune compozitia si se da pentru 45 minute la cuptor.
Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor pentru a se racii si abia apoi se poate taia.
Se poate servii si cu sos de mujdei.
3 cartofi mari
1 ceapa medie
cateva fire patrunjel verde
1 varf cutit boia de ardei iute
100 ml ulei
2 oua
150 ml iaurt grecesc (sau un iaurt foarte gras
cremos)
50 grame cascaval ras pe razatoarea mica
1 cana faina
1 plic praf de copt
sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Dupa ce am curatat cartofii de coaja, ii spalam bine si i-am dat pe razatoarea mare. Ii acoperim cu apa pentru a nu oxida, cat timp preparam restul. Tocam ceapa julien si patrunjelul cat mai fin, scurgem cartofii de apa bine si ii amestecam. Amestecam cu ceapa, patrunjelul, uleiul, sarea, boiaua iute, piperul, iaurtul, cele doua oua intregi, cascavalul si faina care a fost inainte amestecata cu praful de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius, se pregateste tava adaugandu-se o hartie de copt, se pune compozitia si se da pentru 45 minute la cuptor.
Dupa ce s-a facut, se scoate din cuptor pentru a se racii si abia apoi se poate taia.
Se poate servii si cu sos de mujdei.