Couscous (cuscus/kuskus)

Ingrediente reteta Cuscus cu legume (Cous-cous):
- 250 g cuscus
 
- 100 g legume congelate
- o ceapa 
- 100 g ciuperci 
- ulei, sare, piper si vegeta

Modul de preparare a retetei :
Turnam cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie in care punem apoi ceapa tocata marunt. Calim doua-trei minute ceapa, pana cand incepe sa se inmoaie, dupa aceea adaugam ciupercile maruntite si le lasam la calit inca vreo doua-trei minute, cat sa se inmoaie si ele. Peste ceapa si ciupercile calite punem apoi legumele congelate si le mai calim cinci minute.

Intr-un vas punem un litru de apa la fiert si adaugam un praf de sare si o lingura de ulei pentru a fi siguri ca boabele de cuscus nu se lipesc. In momentul in care apa incepe sa clocotesca punem cuscusul si il lasam la fiert cinci minute. 


Dupa ce s-a fiert, scoatem cuscusul si il punem peste legumele calite (cuscusul nu trebuie scurs foarte bine). Lasam cuscusul sa se prajeasca cateva minute impreuna cu legumele, amestecand din cand in cand, pentru a imprumuta din aroma acestora. La sfarsit, luam cratita de cuscus de pe foc si piperam dupa gust. Cuscusul cu legume este o reteta de post foarte gustoasa, iar la cuscus se poate adauga si patrunjel.

Postări populare