Salata de Couscous | Couscous (cuscus/kuskus)

Ingrediente:

- 250 g cuscus
- 5 linguri cu zeama de lamaie (100 ml)
- 2 castraveti mici
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta
- sare, piper

Mod de preparare:

PASUL 1 
Prepara cuscusul: pune 500 ml de apa la fiert, iar cand da in clocot, adauga cuscusul. Acopera si lasa cateva minute la foc mic.

PASUL 2 
Ia vasul de pe foc, tine-l acoperit pana cand cuscusul a absorbit toata apa, apoi lasa-l sa se raceasca.

PASUL 3 
Amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, adauga sare si piper dupa gust.

PASUL 4 
Taie castravetii in cubulete, toaca ceapa marunt si pune-le peste dressing.

PASUL 5 
Dupa ce s-a racit, scurge cuscusul, pune-l intr-un bol si incorporeaza dressingul. Amesteca aceasta compozitie si las-o la frigider o ora.

PASUL 6 
Inainte de a servi, orneaza cu frunze de patrunjel si menta proaspata.
Sugestie

Serveste cuscusul ca in zona de origine (Maroc, Tunisia, Algeria), alaturi de carne sau tocana de legume gatite intr-un vas tajine.

Portii: 4 
Timp de preparare: 20 min 
Timp de fierbere: 10 min

Postări populare