Salata de Couscous | Couscous (cuscus/kuskus)
Ingrediente:
- 250 g cuscus
- 5 linguri cu zeama de lamaie (100 ml)
- 2 castraveti mici
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta
- sare, piper
Mod de preparare:
PASUL 1
- 250 g cuscus
- 5 linguri cu zeama de lamaie (100 ml)
- 2 castraveti mici
- 2 fire de ceapa verde
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta
- sare, piper
Mod de preparare:
PASUL 1
Prepara cuscusul: pune 500 ml de apa la fiert, iar cand da in clocot, adauga cuscusul. Acopera si lasa cateva minute la foc mic.
PASUL 2
PASUL 2
Ia vasul de pe foc, tine-l acoperit pana cand cuscusul a absorbit toata apa, apoi lasa-l sa se raceasca.
PASUL 3
PASUL 3
Amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie, adauga sare si piper dupa gust.
PASUL 4
PASUL 4
Taie castravetii in cubulete, toaca ceapa marunt si pune-le peste dressing.
PASUL 5
PASUL 5
Dupa ce s-a racit, scurge cuscusul, pune-l intr-un bol si incorporeaza dressingul. Amesteca aceasta compozitie si las-o la frigider o ora.
PASUL 6
PASUL 6
Inainte de a servi, orneaza cu frunze de patrunjel si menta proaspata.
Sugestie
Serveste cuscusul ca in zona de origine (Maroc, Tunisia, Algeria), alaturi de carne sau tocana de legume gatite intr-un vas tajine.
Portii: 4
Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 10 min
Sugestie
Serveste cuscusul ca in zona de origine (Maroc, Tunisia, Algeria), alaturi de carne sau tocana de legume gatite intr-un vas tajine.
Portii: 4
Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 10 min