Mousse de ciocolata
Mousse-ul de ciocolata este un preparat frantuzesc devenit unul dintre cele mai populare deserturi din lume. Preparatul se face usor, in mai putin de un sfert de ora, este aerat si foarte gustos. Mousseul de ciocolata poate fi servit cu orice ocazie, fiind pe gustul adultilor si copiilor.
Alege reteta care ti se potriveste. Exista posibilitatea de a face mousse atat din ciocolata alba , cat si din ciocolata neagra . Decoreaza mousse-ul de ciocolata cu fulgi de migdale, frisca, ciocolata rasa, bucatele de fructe etc.
Iata in continuare cum sa faci mousse de ciocolata :
Ingrediente :
Ingredientele de baza sunt ciocolata si ouale. Exista mai multe retete de mousse de ciocolata. Una dintre cele mai simple contine numai oua, ciocolata si zahar. Este important ca ciocolata sa aiba cel putin 70% cacao. Retetele complexe de mousse contin mai multe ingrediente: ciocolata, unt, vanilie, zahar, oua, portocala, sare etc.
Alege reteta care ti se potriveste. Exista posibilitatea de a face mousse atat din ciocolata alba , cat si din ciocolata neagra . Decoreaza mousse-ul de ciocolata cu fulgi de migdale, frisca, ciocolata rasa, bucatele de fructe etc.
Iata in continuare cum sa faci mousse de ciocolata :
Ingrediente :
Ingredientele de baza sunt ciocolata si ouale. Exista mai multe retete de mousse de ciocolata. Una dintre cele mai simple contine numai oua, ciocolata si zahar. Este important ca ciocolata sa aiba cel putin 70% cacao. Retetele complexe de mousse contin mai multe ingrediente: ciocolata, unt, vanilie, zahar, oua, portocala, sare etc.
Mod de preparare :
Pentru a face mousse de ciocolata, trebuie sa topesti ciocolata in bain marie, impreuna cu untul si zaharul. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga in ea, treptat, galbenusurile de oua, amestecand mereu. Ciocolata trebuie sa fie fierbinte si lichida, altfel ouale se solidifica.
Pentru a face mousse de ciocolata, trebuie sa topesti ciocolata in bain marie, impreuna cu untul si zaharul. Dupa ce compozitia s-a omogenizat, se adauga in ea, treptat, galbenusurile de oua, amestecand mereu. Ciocolata trebuie sa fie fierbinte si lichida, altfel ouale se solidifica.
Bate albusurile de ou pana cand obtii o spuma ferma. Apoi, aceasta spuma se adauga treptat in compozitia de ciocolata. Tot ce mai ai de facut este sa dai mousse-ul la frigider.