Zacusca de VINETE

Zacusca de vinete 1 :

Ingrediente :
5 kg de vinete
2 kg ardei gras rosu
2 kg gogosari
1 kg ceapa
500 ml ulei
1 l bulion
sare,piper,foi de dafin

Mod de preparare :
Se coc pe rand vinetele,ardeii si gogosarii.Vinetele se lasa la scurs aproximativ 1 ora.

Se dau prin masina de tocat  ardeii,gogosarii si vinetele.Ceapa o tocam solzisori si o punem la calit in ulei.Cand devine sticloasa adaugam,ardeii,gogosarii si vinetele.

Adaugam si bulionul si punem la fiert int-un vas cu fundul mai gros.Se lasa la fiert pana cand uleiul se ridica la suprafata.

Se adauga sare dupa gust,piper boabe si foi de dafin.

Se sterilizeaza borcanele in cuptor.

Dupa ce a fiert zacusca se pune fierbinte in borcane,le capsam si le lasam in paturi sa se raceasca pana a doua zi,cand le depozitam in camara.

***

Zacusca de vinete 2 :

Ingrediente :
3 kg vinete
1 kg ceapa
1 l suc de rosii
6 linguri pasta de tomate
1 kg ardei capia rosu
1 kg gogosari
2 morcovi
4 foi de dafin
piper macinat
sare
50 ml ulei

Mod de preparare :
Curatati vinetele, ardeii si gogosarii dupa care ii puneti la copt.
Ceapa o caliti pana devine aurie, iar morcovii curatati ii treceti pe razatoarea cu ochii mici si ii caliti separat, in putin ulei.
Dati apoi prin masina de tocat, pe rand, ardeii si gogosarii
Vinetele le maruntiti cu o lingura de lemn.
Intr-o cratita incapatoare puneti pe rand ceapa, morcovul, vinetele, ardeiul capia, gogosarii, condimentele si le fierbeti 15 minute la foc potrivit.
Adaugati sucul de rosii si pasta de tomate si lasati sa fiarba inca o jumatate de ora.
Puneti zacusca fierbinte in borcane, le acoperiti cu capacele si le sterilizati pentru 45 de minute in cuptorul incalzit dinainte.
Ca sa fiti siguri ca nu plesnesc borcanele in tava aragazului, o data cu borcanele puneti si apa usor incalzita.
Nu deschideti usa aragazului dupa ce ati pus borcanele, nici in timp ce focul este aprins, nici pe urma.
Lasati acolo borcanele pana a doua zi, cand le scoateti si le puneti in camara.

Pofta buna ! :-)



Postări populare