Gandacei din rosii umplute cu crema de branza | Aperitive
Ingrediente:
cateva rosii,
cateva rosii,
branzica de care preferati (eu am folosit un amestec de urda si branza dulce de vaci),
ceapa tocata (alba sau verde daca aveti),
cateva fire de marar pe care le tocati,
sare,
piper,
boia sau ce alte mirodenii preferati.
Pentru ochisori am folosit cuisoare, iar pentru cornite frunzulite de rozmarin.
Mod de preparare:
Rosioarele se taie transversal pana la jumatate la capatul opus coditei, apoi se taie un capac orizontal dinspre codita pana la taietura transversala.
Se scoate cu grija miezul rosioarelor atat din baza cat si din capac. Capacul se taie in doua pe lungime.
Se umplu apoi rosioarele cu branzica frecata, se aseaza capacul ca in imagine, se infig cuisoarele in pozitia ochisorilor si frunzulitele de rozmarin in pozitia cornitelor.
Se aseaza frumos rosioarele/gandacei pe frunze de salata.
Mod de preparare:
Rosioarele se taie transversal pana la jumatate la capatul opus coditei, apoi se taie un capac orizontal dinspre codita pana la taietura transversala.
Se scoate cu grija miezul rosioarelor atat din baza cat si din capac. Capacul se taie in doua pe lungime.
Se umplu apoi rosioarele cu branzica frecata, se aseaza capacul ca in imagine, se infig cuisoarele in pozitia ochisorilor si frunzulitele de rozmarin in pozitia cornitelor.
Se aseaza frumos rosioarele/gandacei pe frunze de salata.