Inghetata de menta | Retete Îngheţată cu mentă şi ciocolată | Mint Ice Cream
RETETA I
Ingrediente:
250 ml lapte
150 gr zahar
500 ml frisca lichida neindulcita
un praf de sare
2 cani de frunze de menta proaspete
5 galbenusuri
Se pune pe foc laptele, puneti zaharul, sarea si jumatate din frisca lichida pana cand sunt incinse, dar fara sa fiarba.
Se adauga frunzele de menta si se mesteca asa incat toate frunzele sa fie acoperite de lichid.
Se opreste focul, se acopera cu un capac si se lasa o ora la temperatura camerei.
Se strecoara frunzele prin sita, apasand cu o lingura pentru a extrage toata aroma. Frunzele se arunca.
Se pune la foc mic pana cand este incins.
Intr-un alt bol se bat bine galbenusurile.
Batand in continuu se adauga laptele fierbinte pana cand totul este omogenizat, apoi se intoarce toata compozitia pe foc mediu, mestecand incontinuu cu o lingura de lemn pana cand incepe sa se ingroase (aveti grija sa nu fiarba).
Se strecoara compozitia si se amesteca cu restul de frisca lichida.
Se lasa sa se raceasca bine in frigider, apoi se mixeaza in masina de inghetata conform instructiunilor masinii (20-25 minute). Se pastreaza in congelator.
RETETA II
250 ml lapte
150 gr zahar
500 ml frisca lichida neindulcita
un praf de sare
2 cani de frunze de menta proaspete
5 galbenusuri
Se pune pe foc laptele, puneti zaharul, sarea si jumatate din frisca lichida pana cand sunt incinse, dar fara sa fiarba.
Se adauga frunzele de menta si se mesteca asa incat toate frunzele sa fie acoperite de lichid.
Se opreste focul, se acopera cu un capac si se lasa o ora la temperatura camerei.
Se strecoara frunzele prin sita, apasand cu o lingura pentru a extrage toata aroma. Frunzele se arunca.
Se pune la foc mic pana cand este incins.
Intr-un alt bol se bat bine galbenusurile.
Batand in continuu se adauga laptele fierbinte pana cand totul este omogenizat, apoi se intoarce toata compozitia pe foc mediu, mestecand incontinuu cu o lingura de lemn pana cand incepe sa se ingroase (aveti grija sa nu fiarba).
Se strecoara compozitia si se amesteca cu restul de frisca lichida.
Se lasa sa se raceasca bine in frigider, apoi se mixeaza in masina de inghetata conform instructiunilor masinii (20-25 minute). Se pastreaza in congelator.
via: "The Perfect Scoop"-David Lebovitz
Pofta buna! :-)RETETA II
Îngheţată cu mentă şi ciocolată
Ingrediente:
300 ml frisca lichida
100 ml lapte condensat
Suc de lamâie
4 linguri sirop concentrat de menta
Ciocolata cu crema de menta
Mod de preparare:
Frisca se mixeaza foarte bine.Se adauga laptele condensat,zeama de lamaie si siropul concentrat de menta.Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza totul.
Se pune ciocolata taiata bucati.Se amesteca si se pune la congelator.
Nu e nevoie sa mai amestecati in ea,va fi ca o spuma usoara si mentolata si nu va face „ace de gheata”.
300 ml frisca lichida
100 ml lapte condensat
Suc de lamâie
4 linguri sirop concentrat de menta
Ciocolata cu crema de menta
Mod de preparare:
Frisca se mixeaza foarte bine.Se adauga laptele condensat,zeama de lamaie si siropul concentrat de menta.Se amesteca usor pana cand se omogenizeaza totul.
Se pune ciocolata taiata bucati.Se amesteca si se pune la congelator.
Nu e nevoie sa mai amestecati in ea,va fi ca o spuma usoara si mentolata si nu va face „ace de gheata”.