Mancare de dovlecei -1-
- un dovlecel mai mare
- o ceapa
- sare
- cimbru
- o legatura de marar
- smantana
- o lingura faina
- putina boia
- o lingura de otet sau zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga dovlecelul curatat si dat pe razatoarea mare. Se acopera cu apa, se pune cimbru, sare si se lasa pana se inmoaie dovlecelul. Se face apoi din faina, boia si smantana o ingroseala care se adauga la dovlecel. Se mai lasa putin, se pune mararul tocat si zeama de lamaie.
Ceapa pusa la calit.Se pune sare pe ea, sarea scoate apa din ceapa si astfel ea nu se prajeste ci doar se inmoaie
Se adauga dovlecelul curatat si dat pe razatoarea mare.
Se acopera cu apa, se pune cimbrul si daca mai trebuie sare.
Se pregateste ingrosala dintr-o lingura de faina, putina boia, si smantana.
Se adauga ingrosala peste dovlecel, se pune mararul tocat si e gata mancarea de dovlecel.