Tiramisu cu fructe de padure fara oua | Deserturi


Ingrediente:
  • 250g mascarpone
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 200g piscoturi
  • 6 linguri zahar
  • 250g fructe de padure (congelate)
  • suc de compot sau nectar de fructe de padure pentru insiropat
Mod de preparare:
    Pentru crema batem smantana pentru frisca, adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam bine, apoi adaugam mascarponele.
    Punem putina crema pe un platou dreptunghiular apoi inmuiem pisoturile pe o parte si pe alta in suc de compot si le asezam unul langa altul ( 6 piscoturi ). Apoi punem aproximativ jumatate de crema, iarasi un strat de piscoturi (tot 6), crema si ultimul strat piscoturi ( 6 bucati ). Deasupra punem putina crema.





    Dam la rece si facem sosul de fructe de padure. Ideal ar fi sa folositi proaspete dar daca nu aveti merge si cu fructe congelate. Eu am avut zmeura, afine si cateva mure. Punem fructele intr-o craticioara, adaugam 3 linguri de zahar si lasam sa scada la foc mic. Eu am amestecat foarte putin pentru a nu zdrobi fructele. Luam siropul deoparte si-l lasam sa se raceasca. Punem siropul cu lingura peste tiramisu.



    Mai lasam la rece o ora si apoi servim.



    Postări populare