Aluat de pizza a la Jamie Oliver
Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)Ingrediente:
800g faina alba de paine200g gris sau faina alba de paine
1 lg rasa de sare
2 pachetele a cate 7g de drojdie uscata( eu am pus drojdie proaspata)
1 lgt zahar tos
cca 650 ml apa calduta
Mod de preparare:
Turnati faina si sarea pe o suprafata uscata si faceti in centru
o adancitura in care adaugati drojdia si zaharul dizolvate in prealabil
in apa calduta. se aduce spre centru faina si se amesteca cu apa. se
trece la framantatul cu mainile cca 10 min. Presarati aluatul cu faina,
acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l 15 min la temp.
camerei.Impartiti aluatul in 6 bile apoi intindeti fiecare bila de cca
0,5 cm grosime si lasati-le 15 min la crescut . Cand vreti sa coaceti
pizza incingeti cuptorul, puneti aluatul in tava de pizza si puneti
garniturile dorite dar atentie nu incarcati pizza cu ele. Intotdeauna
puneti deasupra 3-4 lg de sos de rosii mai grosut si apoi puneti restul
de garnituri. Coaceti 7-10 min pana evine usor aurie. E ca cea de la
pizzerie!!