Piure de mere cu scortisoara

Ingrediente:
- 2 kg mere
- 1 bat scortisoara
- 2 cani de apa
- zeama lamaie
Mod de preparare:
Alege mere foarte dulci. Spala fructele, apoi curata-le de coaja si seminte si taie-le bucati. Stopeste bucatile de mar cu zeama de lamaie, ca sa nu oxideze.

Pune fructele, apa si batonul de scortisoara intr-o oala incapatoare si lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ce marul se inmoaie bine.

Zdrobeste merele intocmai cum procedezi si la piureul de cartofi, dar dupa ce ai scos batul de scortisoara. Cand obtii o pasta omogena, o poti repartiza in borcane sterilizate.

Inchide ermetic aceste borcane, apoi fierbe-le la bain-marie, circa 30 de minute.

Lasa borcanele la racit in cratita, apoi scoate-le si depoziteaza-le in camara.
via: http://www.copilul.ro/

Postări populare