Brioşe cu banane şi nuci

Ingrediente
- 120g de unt la temperatura camerei
- 200g zahăr brun (se poate folosi şi
- zahăr alb, dar vor fi mai dulci)
- 2 ouă
- 250g făină
- 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriţă de sare
- 70-100g de nuci marunţite
- 3 banane şi încă o jumătate pentru decor (opţional)
- 1 lingură de zahăr pudră (opţional)

Mod de preparare
   Se încinge cuptorul la 180C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Poţi folosi o spatulă, mixerul sau robotul de bucătărie.
   Treptat, se încorporeaza în amestec cele două ouă.
   Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu.
   Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Această operaţiune o poţi face fie cu furculiţa, fie într-un blender ori un robot.
   Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen.
   O tavă de brioşe se unge cu unt sau în lăcaşurile respective se aşază hârtii speciale. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe.
   Jumătatea de banană se taie în 12 felii, care se aşază deasupra brioşelor, apoi se pudrează cu zahăr.
   Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii. Le poţi testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte.
via: http://www.goodfood.ro/reteta/briose-cu-banane-si-nuci-117703.html

Postări populare