Brioșe cu smochine și migdale


Ingrediente
- 175g de făină amestecată cu ½ linguriță praf de copt
- 175g de unt moale
- 175g de zahăr
- 175g de migdale măcinate
- 1 lingură apă de trandafiri (se găsește în magazinele arăbești)
- 3 ouă mari
- 5 smochine coapte
- 1 mână fulgi de migdale
- zahăr pudră, pentru servit (opțional)

Mod de preparare
   Încinge cuptorul la 180˚C/gaz 4. Așază hârtii de copt speciale în formele dintr-o tavă de brioșe. Amestecă într-un robot de bucătărie făina, untul, zahărul, migdalele măcinate, apa de trandafiri și ouăle până obții un amestec omogen.
   Împarte aluatul în cele 10 forme de brioșe, apoi taie pe jumătate smochinele și feliază fin fiecare jumătate, dar nu până la capăt. Așază câte o jumătate de smochină deschisă ca un evantai pe fiecare brioșă necoaptă și presează ușor ca să adere la aluat. Presară fulgii de migdale și dă totul la cuptor 40 de minute, până se rumenesc brioșele. Scoate-le din forme și lasă-le să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Servește cu zahăr pudră presărat.
   V.N. per porție: 414 kilocalorii, 8g proteine, 27g grăsimi, 11g grăsimi saturate, 35g carbohidrați, 2g fibre, 23g zahăr, 0,5g sare


via: http://www.goodfood.ro/reteta/briose-cu-smochine-si-migdale-184763.html


Postări populare