Brioșe de ciocolată
Ingrediente
- 400g de ciocolată
- 200g de făină
- 200g de zahăr brun
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 linguri de cacao
- 150ml de ulei de floarea-soarelui
- 400ml de smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 100ml de apă. Se
- 3 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează 10 forme de brioşe cu hârtie de brioşe. Se mărunţesc 300g de ciocolată într-un blender.
Într-un vas mare, se pun 200g de făină, 200g de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150ml de ulei de floarea-soarelui, 100ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100ml de apă. Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100g de ciocolată mărunţită. Se distribuie în cele 10 forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute, până când un beţişor înfipt iese curat . Se lasă la răcit, pe un grătar.
Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300ml de smântână şi 3 linguri de zahăr într-o cratiţă mică. Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o glazură omogenă. Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.
via: http://www.goodfood.ro/reteta/cupcakes-de-ciocolata-123253.html
- 400g de ciocolată
- 200g de făină
- 200g de zahăr brun
- 2 linguriţe praf de copt
- 6 linguri de cacao
- 150ml de ulei de floarea-soarelui
- 400ml de smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă extract de vanilie
- 100ml de apă. Se
- 3 linguri de zahăr
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4 şi se tapetează 10 forme de brioşe cu hârtie de brioşe. Se mărunţesc 300g de ciocolată într-un blender.
Într-un vas mare, se pun 200g de făină, 200g de zahăr brun, 2 linguriţe praf de copt, 6 linguri de cacao, 150ml de ulei de floarea-soarelui, 100ml de smântână, 2 ouă, 1 linguriţă extract de vanilie şi 100ml de apă. Se bate totul cu un mixer până se omogenizează, apoi se adaugă 100g de ciocolată mărunţită. Se distribuie în cele 10 forme, apoi se pune tava la cuptor 20 de minute, până când un beţişor înfipt iese curat . Se lasă la răcit, pe un grătar.
Pentru a prepara glazura, se pun bucăţile de ciocolată rămase, 300ml de smântână şi 3 linguri de zahăr într-o cratiţă mică. Se încălzesc treptat amestecând, până când ciocolata se topeşte şi se obţine o glazură omogenă. Se răceşte în frigider până când este destul de tare pentru a fi întinsă peste cupcakes.
via: http://www.goodfood.ro/reteta/cupcakes-de-ciocolata-123253.html