Chiftele cu soia si cartofi
Ingrediente
- 250 g soia maruntita
- 2 cartofi mari
- 2 linguri de faina
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 2 linguri de apa
- o legatura marar
- o leg patrunjel
- un ardei
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare reteta Chiftele cu soia si cartofi
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o foaie de dafin; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.
Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.
Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razatoare.
Se toaca verdeata si se amesteca toate cu soia.
Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina.
Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).
Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.
- 250 g soia maruntita
- 2 cartofi mari
- 2 linguri de faina
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa medie
- 1 morcov
- 2 linguri de apa
- o legatura marar
- o leg patrunjel
- un ardei
- 2 linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare reteta Chiftele cu soia si cartofi
Intr-o oala se pune apa la fiert cu o foaie de dafin; cand apa da in clocot, se pune soia si 1 lingurita de vegeta si se lasa 10 minute la foc potrivit. Dupa ce s-a fiert, prin strecuratoare scurgi soia de apa.
Apoi, cureti cartofii de coaja, ii speli si ii dai prin razatoarea mare; dupa care ii storci cu mana de amidon (ca si cum ai stoarce merele). La fel procedezi si cu soia: dupa ce s-a scurs de apa, o storci cu mana cat mai tare de apa.
Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razatoare.
Se toaca verdeata si se amesteca toate cu soia.
Separat, intr-un bol pui cartofii si soia stoarse de apa, faina, usturoi pisat, sare, piper si amesteci; pui apa si ulei si continui sa mesteci pana se obtine o compozitie omogena. Cu o lingurita iei din compozitie si faci chiftelute cu mana (ai grija sa ai mainile umede tot timpul) si le pui pe o farfurie intinsa presarata cu faina.
Iei o tigaie, pui ulei si lasi sa se incalzeasca uleiul; cand uleiul este fierbinte, pui chiftelutele si le lasi la prajit la foc potrivit (stai langa ele si cand prind culoare pe partea cu uleiul le intorci pe cealalta parte).
Cand sunt gata, le asezi frumos pe o farfurie intinsa pe care ai pus un servetel, ca sa absoarba uleiul ramas pe ele.
photo credits: http://culinar.bzi.ro/chiftele-de-soia-cu-cartofi-600