Negrese de post
Ingrediente
* 1 cana apa
* un varf de cutit sare
* 1 praf de copt
* 4 linguri dulceata de caise
* 1/2 cana ulei
* 2 cani faina
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar
* 1 esenta de rom
* 1 cana apa
* un varf de cutit sare
* 1 praf de copt
* 4 linguri dulceata de caise
* 1/2 cana ulei
* 2 cani faina
* 2 linguri cacao,
* 1 cana de zahar
* 1 esenta de rom
Mod de preparare
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacaoa, praful de copt, esenta de rom, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava in care am pus hartie de copt. Se coace 30-35 de minute si se lasa sa se racoreasca inainte sa se puna glazura.
Intr-un castron destul de mare se pune apa, sarea, uleiul, zaharul, cacaoa, praful de copt, esenta de rom, gemul si faina si se amesteca foarte bine (cu o lingura sau cu mixer-ul), dupa care se pune compozitia obtinuta in tava in care am pus hartie de copt. Se coace 30-35 de minute si se lasa sa se racoreasca inainte sa se puna glazura.
Reteta glazura:
Ingrediente
* 6 lg zahar pudra
* 2 lg cacao
* 2 lg ulei
*2 si 1//2 lg apa clocotita
Zaharul se amesteca cu cacaua, se adauga uleiul si se mai amesteca, se pune apa clocotita, se amesteca bine si se toarna peste prajitura. Se intinde cu un cutit.
via: http://www.petitchef.ro/