Sos pesto | Pesto recipe
Pesto din busuioc si parmezan
Ingrediente Pesto din busuioc si parmezan:
- 1 legatura buna de busuioc,
- 100 g seminte de pin,
- 70 g parmezan,
- 3-4 catei de usturoi,
- 135 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Rumenim semintele de pin intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de ulei/grasime. Le lasam la racit. Bagam toate ingredientele la macinat, in blender.
Ingrediente Pesto din busuioc si parmezan:
- 1 legatura buna de busuioc,
- 100 g seminte de pin,
- 70 g parmezan,
- 3-4 catei de usturoi,
- 135 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Rumenim semintele de pin intr-o tigaie antiaderenta, fara nici un adaos de ulei/grasime. Le lasam la racit. Bagam toate ingredientele la macinat, in blender.
Mod de servire:
Pesto din busuioc si parmezan se serveste la diferite retete de paste sau aperitive.
***
***
Pesto alla genovese
Ingrediente pentru Pesto alla genovese:
- 100 gr busuioc
- 30 gr muguri de pin (pinolli, reteta originala cere doar 10 gr)
- 15 gr parmezan ras
- 1 catel usturoi (optional)
- 50 ml ulei masline
- sare
Pesto alla genovese - Preparare:
Se pun in robotel toate ingredientele exceptand uleiul, se pulseaza de cateva ori.
Apoi se pune incet uleiul cu robotul mergand pana cand obtineti o pasta cat de fina doriti, eu o prefer grob.
* daca nu aveti robot se poate folosi un mojar in care sa striviti toate ingredientele, asta fiind si modalitatea traditionala de preparare a pesto-ului.
Pastrare: puneti pesto intr-un borcan, turnati deasupa un strat fin de ulei de masline(pentru a nu se oxida), inchideti borcanul ermetic si pastrati la frigider.
Daca doriti sa-l congelati preparati pesto FARA parmezan (acesta nu se congeleaza bine), apoi puneti-l la borcan cu strat de ulei deasupra si pastrati-l in congelator.
pesto tortellini
Pesto recipe:
GARLIC ( 2 CLOVES ) PACKED BASIL LEAVES ( 2 CUPS ) KOSHER SALT (TO TASTE) EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ( 2/3 CUP ) PECORINO ROMANO CHEESE ( 1/2 CUP ) TOASTED PINE NUTS ( 1/4 CUP ) PEPPER (TO TASTE)