2 vinete mari, 2 cepe mari 4 rosii mari 2 dovlecei micuti, nu din cei lungi 3 catei mari de usturoi 2 ardei de culori diferite 4-5 linguri ulei de masline (depinde de tava ) 2 ardei iuti cimbru uscat si verde piper, sare, dupa gust
Mod de preparare
Mod de preparare:
Se spala, se curata si se toaca marunt :ceapa,usturoiul, cubulete aredeiul, rosiile,dovlecelul. Vinetele se taie in doua pe lung, apoi se scobesc, se presara cu sare si se lasa in asteptare. ATENTIE, miezul nu-l aruncam, ne trebuie, il presara, cu sare si il lasam sa se scurga...Intr-o tigaie punem la sotat ceapa si ardeiul, adaugam usturoiul, ardeiul iute, apoi dovlecelul, pe urma adaugam miezul vinetelor maruntit si scurs bine, rosiile. Punem verdeata, piperam, saram un pic, lasam inca un minut sa se amestece gusturile si apoi stingem focul. Ungem
o tava cu ulei si asezam vinetele scobite, ce vor fi pe post de
corabioare, le umplem cu compozitia de legume din tigaie. Turnam peste vinete un pahar de apa, eu l-am indoit cu vin alb si dam la cuptor la 200 grade aprox. o jumatate de ora.