Caponata alla siciliana (Sicilian Eggplant Antipasto)
Caponata este o tocana de legume, traditionala din Sicilia. Se potriveste foarte bine in anotimpul cald, deoarece este indicat sa consumam mancaruri usoare, fara carne.
Ingrediente pentru Caponata alla Siciliana:
-4-5 vinete
-250 g masline
-2 cepe medii
-4 rosii coapte
-2 catei usturoi
-3 tulpini de telina (sau apio)
-50 g capere
-5 linguri otet
-1 lingura zahar
-10 linguri ulei de masline
-sare
-busuioc
Mod de preparare Caponata alla Siciliana:
Se taie vinetele cubulete si se lasa in apa rece, cca 2 ore.
Intre timp, se decojesc rosiile si se curata de seminte, apoi se taie- cubulete. Se procedeaza in acelasi fel cu ceapa si usturoiului.
Se pune ceapa si usturoiul la calit, in 2 linguri de ulei, iar dupa ce devin aurii, se adauga rosiile tocate, maslinele si caperele. Lasa totul la fiert, pana obtii un sos.
Scurgem vinetele de apa si le calim separat, in restul de ulei ramas. Procedam la fel si cu tulpinile de telina, pe care le tocam, deasemenea, cubulete.
Adaugam vinetele si telina peste sosul de rosii si masline, apoi se presara zaharul si otetul si se potriveste caponata de gust, cu sare.
Mod de preparare:
Serveste caponata cu frunze de busuioc proaspat deasupra, dupa ce s-a racit bine.
Ingrediente pentru Caponata alla Siciliana:
-4-5 vinete
-250 g masline
-2 cepe medii
-4 rosii coapte
-2 catei usturoi
-3 tulpini de telina (sau apio)
-50 g capere
-5 linguri otet
-1 lingura zahar
-10 linguri ulei de masline
-sare
-busuioc
Mod de preparare Caponata alla Siciliana:
Se taie vinetele cubulete si se lasa in apa rece, cca 2 ore.
Intre timp, se decojesc rosiile si se curata de seminte, apoi se taie- cubulete. Se procedeaza in acelasi fel cu ceapa si usturoiului.
Se pune ceapa si usturoiul la calit, in 2 linguri de ulei, iar dupa ce devin aurii, se adauga rosiile tocate, maslinele si caperele. Lasa totul la fiert, pana obtii un sos.
Scurgem vinetele de apa si le calim separat, in restul de ulei ramas. Procedam la fel si cu tulpinile de telina, pe care le tocam, deasemenea, cubulete.
Adaugam vinetele si telina peste sosul de rosii si masline, apoi se presara zaharul si otetul si se potriveste caponata de gust, cu sare.
Mod de preparare:
Serveste caponata cu frunze de busuioc proaspat deasupra, dupa ce s-a racit bine.