Pane carasau (paine subtire) -reteta din Sardinia
Ca să țină mult, sarzii au ales o rețetă de pâine gata uscată, subțire, coaptă de două ori: il pane carasau.
Se încălzește puțin înainte de a fi pusă pe farfurie, se toarnă un firicel de ulei de măsline deasupra, niște sare și niște ierburi și devine pane guttiau, de ronțăit până să vină și mâncarea adevărată.
Înrudit cu pane carasau mai e și pane pistoccu. Se mănâncă mai ales în interiorul Sardiniei, e mai gros și pătrat. Se consumă așa sau înmuiat în supă și cu niște pecorino ras deasupra.
via: http://www.monicamicu.com/
Ca mai peste tot unde trecutul înseamnă păstorit și agricultură, nici în Sardinia pâinea nu poate lipsi de la masă.
Ca să țină mult, sarzii au ales o rețetă de pâine gata uscată, subțire, coaptă de două ori: il pane carasau.
Se încălzește puțin înainte de a fi pusă pe farfurie, se toarnă un firicel de ulei de măsline deasupra, niște sare și niște ierburi și devine pane guttiau, de ronțăit până să vină și mâncarea adevărată.
Înrudit cu pane carasau mai e și pane pistoccu. Se mănâncă mai ales în interiorul Sardiniei, e mai gros și pătrat. Se consumă așa sau înmuiat în supă și cu niște pecorino ras deasupra - See more at: http://www.monicamicu.com/2013/07/pane-carassau-legenda-de-pe-masa.html#sthash.jaGZVdwP.dpuf
Ca să țină mult, sarzii au ales o rețetă de pâine gata uscată, subțire, coaptă de două ori: il pane carasau.
Se încălzește puțin înainte de a fi pusă pe farfurie, se toarnă un firicel de ulei de măsline deasupra, niște sare și niște ierburi și devine pane guttiau, de ronțăit până să vină și mâncarea adevărată.
Înrudit cu pane carasau mai e și pane pistoccu. Se mănâncă mai ales în interiorul Sardiniei, e mai gros și pătrat. Se consumă așa sau înmuiat în supă și cu niște pecorino ras deasupra - See more at: http://www.monicamicu.com/2013/07/pane-carassau-legenda-de-pe-masa.html#sthash.jaGZVdwP.dpuf
Ca mai peste tot unde trecutul înseamnă păstorit și agricultură, nici în Sardinia pâinea nu poate lipsi de la masă.
Ca să țină mult, sarzii au ales o rețetă de pâine gata uscată, subțire, coaptă de două ori: il pane carasau.
Se încălzește puțin înainte de a fi pusă pe farfurie, se toarnă un firicel de ulei de măsline deasupra, niște sare și niște ierburi și devine pane guttiau, de ronțăit până să vină și mâncarea adevărată.
Înrudit cu pane carasau mai e și pane pistoccu. Se mănâncă mai ales în interiorul Sardiniei, e mai gros și pătrat. Se consumă așa sau înmuiat în supă și cu niște pecorino ras deasupra - See more at: http://www.monicamicu.com/2013/07/pane-carassau-legenda-de-pe-masa.html#sthash.jaGZVdwP.dpuf
Ca să țină mult, sarzii au ales o rețetă de pâine gata uscată, subțire, coaptă de două ori: il pane carasau.
Se încălzește puțin înainte de a fi pusă pe farfurie, se toarnă un firicel de ulei de măsline deasupra, niște sare și niște ierburi și devine pane guttiau, de ronțăit până să vină și mâncarea adevărată.
Înrudit cu pane carasau mai e și pane pistoccu. Se mănâncă mai ales în interiorul Sardiniei, e mai gros și pătrat. Se consumă așa sau înmuiat în supă și cu niște pecorino ras deasupra - See more at: http://www.monicamicu.com/2013/07/pane-carassau-legenda-de-pe-masa.html#sthash.jaGZVdwP.dpuf
Pane carasau (paine subtire) -reteta din Sardinia - video:
Ricetta Pane Carasau (Carta da Musica) Fatto in Casa :
http://vivalafocaccia.com La ricetta per fare il pane carasau (o Carta Musica) nel forno di casa.