Conopida cu maioneza | Salata conopida | SALATE
Ingrediente: 1 conopidă, maioneză dintr-un ou, 2-3 linguri smântână, usturoi granulat
Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele şi se fierbe în apă cu sare. După ce s-a răcit se pasează cu furculiţa sau cu blenderul, în funcţie de cât de fină doriţi să fie. Maioneza se amestecă cu smântâna şi usturoiul. Apoi se amestecă conopida cu maioneza. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se serveşte rece.
Mod de preparare: Conopida se desface bucheţele şi se fierbe în apă cu sare. După ce s-a răcit se pasează cu furculiţa sau cu blenderul, în funcţie de cât de fină doriţi să fie. Maioneza se amestecă cu smântâna şi usturoiul. Apoi se amestecă conopida cu maioneza. Se potriveşte gustul de sare şi piper. Se serveşte rece.