Zacusca moldoveneasca

Ingrediente :
10kg vinete
10kg gogosari
5kg ardei capia
5kg ardei gras
4kg ceapa
6kg hribi
3kg morcov
2l ulei
2 borcane bulion(2*720gr)
piper macinat
sare

Mod de preparare :
Coacem vinetele,gogosarii,ardeii capia si grasi dupa care le curatam si le punem la stors(gogosarii,ardeii capia si grasi ii spalam bine de samburi)

Curatam ceapa si morcovul dupa care le dam pe razatoare(ceapa am pus-o si pe ea la stors)

Hribii curatati le dati un clocot si ii puneti la stors

Dupa ce toate s-au scurs le dam pe masina de tocat(gogosarii,vinetele,ardeii capia si grasi si hribii)

Turnam uleiul intr-o cratita suficient de mare,punem morcovul si ceapa in uleiul incins dupa care adaugam restul ce am tocat

Lasam sa fiarba la foc mic timp de 4-5 ore.

Mai spre final cca 3h condimentam cu sare si piper dupa care adaugam bulionul

Avem grija sa amestecam cu o paleta de lemn mai tot timpul fierberii pentru a nu se prinde de cratita

Dupa 4-5h dam zacusca deoparte,pregatim borcane curate si uscate,turnam compozitia in ele dupa care le dam la sterilizat cca 1h.

Spre finalul sterilizarii scoatem borcanele si le acoperim cu o patira pana a 2 a zi.

Pofta buna ! :-)




Postări populare