Sos bechamel
Aceasta e tehnica mea de a face sos bechamel fara cocoloase. Secretele sunt:
- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos
Ingrediente:
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (cine doreste, eu nu pun)
Preparare:
Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
* cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.
- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos
Ingrediente:
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (cine doreste, eu nu pun)
Preparare:
Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).
* cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.