Sos bechamel

Aceasta e tehnica mea de a face sos bechamel fara cocoloase. Secretele sunt:

- focul mic
- folosirea unui tel
- laptele fierbinte
- sa amestec mereu in sos

Ingrediente
:
50 gr unt
1 lingura cu varf faina alba
250 lapte fierbinte (300 ml lapte pentru un sos moale)
sare
piper
nucsoara (cine doreste, eu nu pun)

Preparare
Se topeste untul pe foc mic intr-o craticioara.
Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, dar amestecam mereu.
Incepem sa adaugam lapte, incet... ca la maioneza. In acelasi timp invartim cu telul in sos. Continuam tot asa: turnam putin lapte, incorporam cu telul, iar lapte, iar amestecam pana se termina laptele (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).

* cand ati pus tot laptele, daca sosul e de o consistenta mai groasa decat doritit puteti adauga inca un pic de lapte fierbinte.
Lasati la fiert sosul inca 1 minut amestecand mereu.
Se condimenteaza cu sare si piper si eventual putin nucsoara.



Postări populare