Pulpe de Curcan | Reteta Pulpe de curcan la cuptor
Ingrediente :
3-4 pulpe de curcan
usturoi
cimbru
boia dulce
maghiran
dafin
sare
piper
ulei de măsline
vin alb sec
Mod de preparare :
Pulpele de curcan se spală cu apă rece, se usucă cu şerveţele de hârtie, apoi se crestează cu ajutorul unui cuţit.
Se pregăteşte sosul de usturoi aromatizat: se pisează usturoiul, se freacă cu puţin ulei, apoi se diluează cu un pahar de vin.
Se adaugă apoi condimentele, se amestecă şi se lasă 10 minute.
Amestecul de condimente se toarnă peste pulpele aşezate într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei de măsline.
Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1-1,5 ore.
La final, se lasă 10 minute fără capac pentru a se rumeni frumos.
***
2. Curcan cu morcovi si maghiran
Ingrediente :
1 pulpa curcan
4 morcovi mari
3 catei usturoi
sare
1 lingurita maghiran
1 lingurita ghimbir razuit
2 linguri otet balsamic
100 gr slanina afumata
Mod de preparare :
Carnea , morcovi si usturoiul , curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare la oala sub presiune [ apelez la acest mod de preparare cand sunt contra-timp].
Se lasa la fiert 30 minute, se scoate carnea si se pune intr-un vas roman de lut condimentata cu ghimbir, busuioc, boia, acoperita cu feliute de slanina fumata si stropita cu otet balsamic + morcovi.
Otetul balsamic ajuta carnea sa se rumeneasca frumos.
Se da la cuptor 20 minute sa se rumeneasca.
Ingrediente :
1 pulpa curcan
4 morcovi mari
3 catei usturoi
sare
1 lingurita maghiran
1 lingurita ghimbir razuit
2 linguri otet balsamic
100 gr slanina afumata
Mod de preparare :
Carnea , morcovi si usturoiul , curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare la oala sub presiune [ apelez la acest mod de preparare cand sunt contra-timp].
Se lasa la fiert 30 minute, se scoate carnea si se pune intr-un vas roman de lut condimentata cu ghimbir, busuioc, boia, acoperita cu feliute de slanina fumata si stropita cu otet balsamic + morcovi.
Otetul balsamic ajuta carnea sa se rumeneasca frumos.
Se da la cuptor 20 minute sa se rumeneasca.
Pofta buna ! :-)