Cascaval pane

Ingrediente reteta Cascaval pane:
200 g cascaval
2 oua
5 linguri pesmet
5 linguri faina
ulei si piper

Modul de preparare a retetei:

Taiem cascavalul in felii de grosimea unui deget. Pentru a nu se topi in tigaie, feliile de cascaval trebuie sa fie putin mai groase. Punem intr-un vas cele doua oua, adugam un praf de piper si le batem foarte bine. In reteta de cascaval pane nu este neaparat nevoie sa punem sare, cascavalul este oricum destul de sarat.

Tavalim fiecare felie de cascaval intai prin faina si apoi prin oul batut. Repetam procedeul (adica o mai dam inca o data prin faina si ou) iar la final trecem felia de cascaval prin pesmet.

Pentru cascavalul pane dam felia de cascaval de doua ori prin faina si ou pentru a se forma o crusta care sa nu permita curgerea cascavalului fierbinte. Trebuie sa ne asiguram ca felia de cascaval pane este complet acoperita pe toate partile atat cu faina, cat si cu pesmet.

Prajim feliile de cascaval pane in ulei incins (un minut-doua, la foc mediu), doar cat sa se rumeneasca putin pesmetul. Vom praji pe ambele parti feliile de cascaval pane, intorcandu-le cu foarte mare atentie pentru a nu se rupe crusta (cascavalul fiind aproape topit, trebuie sa evitam contactul acestuia cu uleiul fierbinte).

Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de mancare cu cascaval!

Pofta buna ! :-)



Postări populare