Delicii cu ton si spanac | Aperitive

O reteta simpla si cu atat mai savuroasa daca ii adaugi spanac si ou.

Ingrediente si cantitati:
1 conserva ton in ulei - aproximativ 200 g ton;
16 mini-felii paine de secara;
1/4 cana spanac (poate fi si congelat), portionat si fiert;
1 ou - albusul separat de galbenus;
1/4 lingurita sare;
1/8 lingurita busuioc uscat, faramitat;
1/4 lingurita zeama de lamaie.

Mod de preparare:
1. Unge fiecare mini-felie de paine de secara cu o lingura de ton. Intr-un vas mic, bate albusul spuma. Intr-un vas separat, bate galbenusul si adauga treptat spanacul fiert, sarea (dupa gust), busuiocul si zeama de lamaie. La final, adauga acestei compozitii albusul batut spuma. Unge mini-feliile de paine cu o lingura din mixtura astfel rezultata.

2. Introdu aperitivele in cuptorul incalzit, timp de 10 minute. In functie de preferinte, orneaza mini-sandvisurile cu felii de rosii cherry sau masline. Serveste imediat. Se obtin 16 aperitive.

Postări populare