Torta Sacher | SACHERTORTE | Deserturi

INGREDIENTE BLAT:

6 oua separate
140 g unt
175 g ciocolata amaruie, rupta bucati
140 g zagar pudra
140 g faina cernuta

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA :


6 linguri dulceata (gem) de caise de buna calitate

INGREDIENTE GLAZURA :

85g zahar
4 linguri apa
100 g ciocolata amaruie, rupta bucati

Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se unge o forma rotunda, cu peretii detasabili de 23 cm si se pune hartie doar pe fundul formei.Ciocolata se topeste pe baie de aburi.Untul se freaca spuma intr-un castron cu jumatate din cantitatea de zahar.Se adauga galbenusurile pe rand batand bine dupa fiecare.Se adauga ciocolata topita, ca la maioneza(in fir subtire), amestecand cu mixerul continuu.Faina cernuta se adauga si ea la compozitie, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.Albusurile se bat spuma cu restul de zahar.Se amesteca cele doua compozitii, amestecand usor.Compozitia se pune in forma pregatita, se niveleaza deasupra si se coace cam 1 -1  ora, pana cand scobitoarea iese uscata.Se raceste in forma 5 minute, apoi se transfera pe un gratar sa se racoreasca.

Se taie in doua si se unge cu gemul incalzit.

Pentru glazura, se pune apa cu zaharul si se fierb pana se topeste zaharul.Apoi se ia oala de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana aceasta se topeste, dupa care se pune iarasi la foc si se incalzeste glazura.Se ia de pe foc si se amesteca pana nu mai face bule.
Se pun max. 2 linguri de glazura pe prajitura si se lasa sa curga si pe margini intinzandu-se usor. Daca se intareste glazura, se mai incalzeste si se continua operatiunea.Cu ajutorul unei pungulite taiate la un capat sau a unui sprit, se scrie deasupra "SACHERTORTE".






Postări populare