PUI CU VARZA DE BRUXELLES

Ingrediente (4 portii-45’):
1kg. carne de pui,
100g.unt,
1,5kg. varza de Bruxelles,
100g.cascaval,
50g.faina,
50ml. lapte,
200g.smanatana,
25g. suc de rosii,
unt pentru uns forma si pentru graten,
sare,
piper;

Mod de preparare:
1. Puiul se spala, se taie bucati, se sareaza si pipereaza si se frige in jumatate din cantitatea de unt.
2. In untul ramas se caleste faina, se stinge cu laptele amestecat cu smantana si sucul de rosii, se adauga carnea prajita si se fierb cca. 20 minute.
2. Varza de Bruxelles se fierbe in apa cu sare 20 minute, se scurge bine si se aseaza intr-un vas de Yena, uns cu unt. Se presara peste varza cascavalul ras, se pun bucati de unt si se gratineaza la cuptor pana capata o tenta maronie.
3. Carnea de pui prajita se serveste cu varza de Bruxelles gratinata, peste care se pun 2-3 linguri de sos. 
via: http://www.gustos.ro/

Postări populare