Sos cu ciuperci
Ingrediente sos ciuperci:
- 300 gr de ciuperci
- 200 ml smantana
- 150 ml vin alb
- 100 ml apa
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Cum prepari sos ciuperci?
1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.
Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie!
- 300 gr de ciuperci
- 200 ml smantana
- 150 ml vin alb
- 100 ml apa
- o ceapa
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc
Cum prepari sos ciuperci?
1. Taie ceapa marunt si pune-o la calit in uleiul de masline.
2. Cand aceasta e aramie adauga ciupercile si usturoiul pisat.
3. Lasa-le la foc mic pentru 5 minute. Stinge-le cu vinul alb si lasa-le la fiert pana cand sosul se reduce la jumatate.
4. Acum trebuie sa adaugi apa si smantana. Mai lasa pe foc cam 10-15 minute.
5. La sfarsit se adauga busuioc, sare si piper dupa gust.
Gustul delicat al acestui sos de ciuperci iti va incanta papilele gustative si iti va face restul simturilor sa vibreze. Pune-l direct peste mancare sau adauga mancarea peste el in tigaie!