Cartofi cu smantana
Ingrediente :
1 kg cartofi potrivit de mari
1 pahar smantana
100 gr unt
sare
1 lingurita faina
piper
Optional: 2 maini de parmezan ras
Preparare :
Cartofii se curata de coaja, apoi se taie felii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie dar se scot din cratita inainte de a se rupe. Se pun intr-un castron si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt si jumatate de pahar de smantana. Se pipereaza bine, apoi se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta unsa bine cu restul de unt. Se aranjeaza in strat uniform, iar deasupra se toarna restul de smantana si se presara parmezanul ras.
Se baga tava in cuptorul incins si se lasa pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Cartofii cu smantana se servesc calzi, ca gustare sau ca garnitura la friptura de vita la gratar sau la pui cu smantana .
1 kg cartofi potrivit de mari
1 pahar smantana
100 gr unt
sare
1 lingurita faina
piper
Optional: 2 maini de parmezan ras
Preparare :
Cartofii se curata de coaja, apoi se taie felii si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se lasa sa fiarba pana se inmoaie dar se scot din cratita inainte de a se rupe. Se pun intr-un castron si se amesteca cu jumatate din cantitatea de unt si jumatate de pahar de smantana. Se pipereaza bine, apoi se aseaza intr-o tava de sticla termorezistenta unsa bine cu restul de unt. Se aranjeaza in strat uniform, iar deasupra se toarna restul de smantana si se presara parmezanul ras.
Se baga tava in cuptorul incins si se lasa pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Cartofii cu smantana se servesc calzi, ca gustare sau ca garnitura la friptura de vita la gratar sau la pui cu smantana .