Supa de Salata Verde

Ingrediente :
2 capatani salata verde,
250 -300 gr piept de porc afumat (sau slaninuta afumata ),
450 gr smantana dulce 20%,
200 ml iaurt ,
2 oua ,
4-5 catei usturoi,
sare dupa gust,

Preparare :
Spalam salata si o taiem fideluta. Pieptul de porc o taiem cubulete . Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana si iaurtul la care adaugam si usturoiul pisat.
Pieptul de porc (slaninuta afumata ) o punem la prajit intr-o oala pana lasa putina untura . Stingem totul cu circa 4 l apa si lasam la fiert pana pieptul e fiert. Adaugam in acest moment salata taiata si condimentam cu sare . Lasam mai departe la fiert pana si salata e moale. La maiaua pregatita (galbenus de ou, smantana, iaurt, usturoi)dupa cum am spus mai sus, adaugam treptat din zeama in care a fiert salata(spun adaugam treptata pentru ca maiaua sa ajunga la temperatura supei in care urmeaza sa o punem pentru a nu se branzi).
Dupa ce am dres supa cu maiaua lasam sa dea un clocot dupa care indepartam oala de pe foc.
Se serveste fierbinte , dar si rece e foarte buna . Se poate adauga dupa preferinta otet cine doreste.



Postări populare