Risotto
Risotto e o reteta foarte populara in Italia. Desi legenda
risotto-ului a inceput mai mult in gluma, s-a transformat intr-un fel de
mancare exotic si foarte cautat. Se spune ca, in 1574, un ucenic care
lucra la pictatul sticlei pentru Domul din Milano era tinta batjocurii
celorlalti pictori, care radeau de faptul ca ucenicul folosea sofran
pentru a colora sticla. Pentru a opri batjocura, baiatul a hotarat sa-i
joace o festa mentorului sau si, la nunta acestuia, a adaugat sofran in
orez. Invitatilor le-a placut la nebunie si asa s-a nascut reteta de
Risotto.
Iata si cum poti sa o pregatesti:
Timp de preparare:
1 h (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 ceapa, unt pentru prajit, o ceasca orez, 2 1/2 cesti zeama de carne, 1 lingura bulion, sare, piper, sofran
Mod de preparare:
Se toaca o ceapa marunta si se trage cu o lingura de unt. Cand ceapa s-a topit si incepe sa se ingalbeneasca, se adauga o ceasca de orez ales si spalat. Se lasa cateva minute sa se infierbante si orezul, se toarna 2 cesti si jumatate de zeama de carne, in care s-a amestecat o lingura de bulion. Se adauga sare, piper, si un praf de sofran. Se da la cuptor 20 minute pana e absorbita toata zeama, si orezul e potrivit de fiert.
Se rastoarna si se serveste cu parmezan ras.