Cartofi noi umpluti la cuptor cu afumatura
Ingrediente:
1 kg cartofi noi potriviti ca marime
200g gusa afumata sau kaizer
1 ou
sare
piper
1/2 capatana usturoi
marar
cimbru
chilli
1 ceasca supa de legume
Mod de preparare:
Se curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul taiat marunt,cu oul,verdeturile si usturoiul tocate marunt,cu sare si piper dupa gust.cu acest amestec se umplu cartofii,se presara cu chilli,se pun capacelele de cartof si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Se toarna supa cu grija in tava ,se acopera cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor pt 45 minute,in ultimele 10 minute se indeparteaza folia pt a se rumeni usor cartofii.
Se servesc cu iaurt amestecat cu marar verde si un catel de usturoi.
Pofta mare!
Timp de preparare: sub 60 minute minute
1 kg cartofi noi potriviti ca marime
200g gusa afumata sau kaizer
1 ou
sare
piper
1/2 capatana usturoi
marar
cimbru
chilli
1 ceasca supa de legume
Mod de preparare:
Se curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul taiat marunt,cu oul,verdeturile si usturoiul tocate marunt,cu sare si piper dupa gust.cu acest amestec se umplu cartofii,se presara cu chilli,se pun capacelele de cartof si se aseaza intr-un vas termorezistent.
Se toarna supa cu grija in tava ,se acopera cu folie de aluminiu si se da tava la cuptor pt 45 minute,in ultimele 10 minute se indeparteaza folia pt a se rumeni usor cartofii.
Se servesc cu iaurt amestecat cu marar verde si un catel de usturoi.
Pofta mare!
Timp de preparare: sub 60 minute minute