Gnocchi de cartofi cu sos de Gorgonzola
Cantitati pentru 4-6 portii Timp de preparare: 45-90 de minute
Ingrediente pentru gnocchi:
-4 cartofi de marime medie
-1 galbenus
-1-2 cani de faina
-sare
Ingrediente pentru sosul de Gorgonzola:
-125 g branza Gorgonzola (la temperatura camerei)
-1 lingura de unt
-250 g de smantana
Ingrediente pentru ornare:
-patrunjel proaspat tocat
-parmezan ras
-piper negru (boabe sau praf, dupa gust)
Preparare:
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Intre timp, intr-o tigaie non-adeziva, se topeste untul, se adauga branza Gorgonzola si smantana si se tine pe foc mic pana se obtine un amestec omogen si legat. Se da deoparte. Cartofii fierti se curata de coaja si se paseaza. Cat mai sunt calduti, se pun intr-un bol si se amesteca cu galbenusul si sarea, apoi se adauga faina treptat, framantand bine cu mana pana se obtine un aluat moale, putin lipicios, dar usor de lucrat. Formati gnocchi de aproximativ 3 cm, pe care apoi ii fierbeti in apa cu sare pana se ridica la suprafata. (Se pun la fiert doar cand apa clocoteste). Se scot din apa cu o spumiera, se scurg si se amesteca cu sosul de Gorgonzola. Se servesc cu parmezan ras, piper dupa gust si patrunjel tocat.
Sfat practic: Pentru ca gnocchi sa aiba o aroma deosebita, cartofii se pot coace (45 de minute la 375ºC). In felul acesta se foloseste si mai putina faina.
Ingrediente pentru gnocchi:
-4 cartofi de marime medie
-1 galbenus
-1-2 cani de faina
-sare
Ingrediente pentru sosul de Gorgonzola:
-125 g branza Gorgonzola (la temperatura camerei)
-1 lingura de unt
-250 g de smantana
Ingrediente pentru ornare:
-patrunjel proaspat tocat
-parmezan ras
-piper negru (boabe sau praf, dupa gust)
Preparare:
Cartofii se fierb in coaja, in apa cu sare. Intre timp, intr-o tigaie non-adeziva, se topeste untul, se adauga branza Gorgonzola si smantana si se tine pe foc mic pana se obtine un amestec omogen si legat. Se da deoparte. Cartofii fierti se curata de coaja si se paseaza. Cat mai sunt calduti, se pun intr-un bol si se amesteca cu galbenusul si sarea, apoi se adauga faina treptat, framantand bine cu mana pana se obtine un aluat moale, putin lipicios, dar usor de lucrat. Formati gnocchi de aproximativ 3 cm, pe care apoi ii fierbeti in apa cu sare pana se ridica la suprafata. (Se pun la fiert doar cand apa clocoteste). Se scot din apa cu o spumiera, se scurg si se amesteca cu sosul de Gorgonzola. Se servesc cu parmezan ras, piper dupa gust si patrunjel tocat.
Sfat practic: Pentru ca gnocchi sa aiba o aroma deosebita, cartofii se pot coace (45 de minute la 375ºC). In felul acesta se foloseste si mai putina faina.