Salata de icre cu gris | SALATE
Ingrediente:
100 g de icre (sarate)
2 linguri de gris
o ceapa
50 ml ulei
zeama de lamaie (dupa gust).
100 g de icre (sarate)
2 linguri de gris
o ceapa
50 ml ulei
zeama de lamaie (dupa gust).
Mod de preparare:
Grisul se fierbe cu apa (in maniera de la gris cu lapte). Se da deoparte. Icrele sarate se pun intr-un tifon triplu si se cufunda intr-un vas cu apa rece, unde se lasa cam 2 ore, schimband apa din vas la o jumatate de ora. Se scot apoi din tifon si se pun intr-un castronel, unde punem si grisul fiert iar peste acestea se adauga ceapa taiata foarte fin sau rasa. Se amesteca bine, adaugandu-se uleiul ca la maioneza si zeama de lamaie.
Grisul se fierbe cu apa (in maniera de la gris cu lapte). Se da deoparte. Icrele sarate se pun intr-un tifon triplu si se cufunda intr-un vas cu apa rece, unde se lasa cam 2 ore, schimband apa din vas la o jumatate de ora. Se scot apoi din tifon si se pun intr-un castronel, unde punem si grisul fiert iar peste acestea se adauga ceapa taiata foarte fin sau rasa. Se amesteca bine, adaugandu-se uleiul ca la maioneza si zeama de lamaie.
Cand compozitia este bine amestecata, se aranjeaza pe un platou si se orneaza cu masline si frunze de patrunjel.