Piept de gasca umplut
Ingrediente:
1 gasca de 3,
5 kg
1 felie franzela
3 oua
6 catei usturoi
1 morcov
1 fir de praz
2 mere
sare
boia
500 g orez
100 g unt
150 g stafide
1 pahar vin alb
1 legatura patrunjel
5 kg
1 felie franzela
3 oua
6 catei usturoi
1 morcov
1 fir de praz
2 mere
sare
boia
500 g orez
100 g unt
150 g stafide
1 pahar vin alb
1 legatura patrunjel
Preparare:
Gasca
se curata, se spala si se sterge cu un servet. Se scot pieptii de la
gasca cu toata suprafata pielii, apoi se scoate pielea de pe piept si se
plateaza cu satarul. Din pulpe se face o tocatura (carnea se toaca si
se amesteca cu franzela imuiata si stoarsa, sare, verdeata, usturoi
tocat, piper si 2 oua crude).
Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.
Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.
Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.
Tocatura se pune pe toata suprafata pieptilor, se inveleste cu pielea (care a fost scoasa de pe piepti) , se leaga cu o sfoara subtire si se aseaza intr-o tava adanca cu putina grasime, sare, morcov si praz taiate, mere curatate si taiate si se da la cuptor circa 1 ora.
Pe parcurs se unge cu putina grasime si se stropeste cu apa. Cand este gata se scoate si in tava se face sosul cu 1/2 lingura faina, supa si vin, apoi se strecoara. Se face un pilaf din unt, supa de gasca si stafide si se fierb cu capac timp de 25 minute.
Pilaful se aseaza pe platou si pieptii taiati felii groase peste pilaf. Sosul se serveste separat la sosiera.