Cartofi umpluti cu ciuperci | Cartofi noi umpluti la cuptor | Retete de Post

Ingrediente:

Pentru cartofi:
4 cartofi mari,
1 conserva ciuperci ,
1 colt de paine de 1 zi,
2-3 fire verdeata,
1-2 linguri faina,
1 ceapa mica,
2 catei de usturoi,
sare, piper.

Pentru sos:
1 conserva rosii in bulion (250gr)
1 ceapa mai mare
3 linguri amestec de legume congelate
foi de dafin
boabe de piper
oregano
2 catei de usturoi
ulei
sare

Mod de preparare:

1. Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti).
Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.
2. In timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa si se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, se sareaza dupa gust, se adauga usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
3. Umplutura: se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii.
4. Intr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.
Pofta buna!

Postări populare