Lasagna cu sos ragu si ciuperci
Ingrediente:
1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa(cca 20 de foi)
10 felii branza topita
200 g bacon sau kaiser
3 oua
500ml smantana lichida
300 g cascaval
sare,piper
2 foi de dafin
Sos ragu:
1 kg carne tocata(vita,porc sau amestec)
1 l suc de rosii
500ml vin rosu
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
Sos de ciuperci:
300g ciuperci proaspete
2 cepe mari-200g
2 morcovi-200g
500ml suc de rosii
sare,piper
Mod de preparare:
Sos ragu:
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.
Sos de ciupeci:
Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.
Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.
1 pachet foi lasagna cumparate sau de casa(cca 20 de foi)
10 felii branza topita
200 g bacon sau kaiser
3 oua
500ml smantana lichida
300 g cascaval
sare,piper
2 foi de dafin
Sos ragu:
1 kg carne tocata(vita,porc sau amestec)
1 l suc de rosii
500ml vin rosu
2 cepe mari
4-5 catei de usturoi
Sos de ciuperci:
300g ciuperci proaspete
2 cepe mari-200g
2 morcovi-200g
500ml suc de rosii
sare,piper
Mod de preparare:
Sos ragu:
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.
Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.
Sos de ciupeci:
Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min.
Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita) sau puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.
Se poate servi atat calda cat si rece.