Tocanita ungureasca
Ingrediente:
1 kg. carnita de purcel
150 ml. ulei
2 cepe mari sau 3 mai mici
10 rosii mijlocii si bine coapte
300 gr. masline
o lamaie mare taiata in patru
2 linguri boia dulce de ardei
o lingurita boia iute de ardei
o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust)
2 linguri de bulion
o legatura patrunjel verde proaspat
o foaie de dafin
20 boabe piper
1 kg. carnita de purcel
150 ml. ulei
2 cepe mari sau 3 mai mici
10 rosii mijlocii si bine coapte
300 gr. masline
o lamaie mare taiata in patru
2 linguri boia dulce de ardei
o lingurita boia iute de ardei
o lingurita piper, vegeta sau sare (dupa gust)
2 linguri de bulion
o legatura patrunjel verde proaspat
o foaie de dafin
20 boabe piper
Mod de preparare:
Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate, iar in uleiul ramas se caleste ceapa (care inainte a fost curatata si taiata fideluta) si se lasa pina se inmoaie si capata o culoare galbuie. Se adauga boiaua (amindoua felurile), se amesteca bine, dupa care se adauga bulionul, rosiile taiate marunt, carnea, patrunjelul,vegeta (sau sare-nu prea multa, daca maslinele sint prea sarate), piperul si daca este nevoie putina apa.
Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 20 de minute dupa care se adauga maslinele si lamaia. Se introduce oala (de preferat este oala de fonta) in cuptor la foc potrivit si se lasa in jur de 30 min. Fara capac. Mod de servire Se serveste cel mai bine cu mamaliguta, putin mujdei de usturoi si patrunjel proaspat verde.
Timp realizare: 1 h
Timp realizare: 1 h