Clatite
Ingrediente:
1 ceasca de faina,
2 oua,
1 pahar cu lapte,
un praf de sare,
2 lingurite de zahar,
2 lingurite de unt sau ulei,
dulceata sau gem,
1 lingura de unt topit pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se spar ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt , se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.
1 ceasca de faina,
2 oua,
1 pahar cu lapte,
un praf de sare,
2 lingurite de zahar,
2 lingurite de unt sau ulei,
dulceata sau gem,
1 lingura de unt topit pentru uns tigaia
Mod de preparare:
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se spar ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pina se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia trebuie sa fie ca o smintina subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. Se pune o tigaie cu coada sa se infierbinte, pe foc potrivit. Se unge tigaia cu unt , se toarna o lingura plina de compozitie, miscind repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.
Cind incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltind cu o miscare iute tigaia sau folsind un cutit lat. Se fac pe rind toate clatitele, punindu-le intr-o farfurie una peste alta. Din cind in cind se amesteca compozitia din castron , ca sa nu ramina prea groasa la fund; in acest caz se poate subtia cu putin lapte.
Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri si din 2 oua se pot obtine la o tigaie mijlocie pina la 20 de bucati.
Cind toate sint gata, se umplu perind cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se aseaza intr-o forma si se dau citeva cu zahar pudra.
Cind toate sint gata, se umplu perind cu gem sau cu dulceata, se intorc marginile laterale inauntru si se fac sul. Se aseaza intr-o forma si se dau citeva cu zahar pudra.