Sote de spanac
Ingrediente:
1 kg de spanac
50 gr unt
sare
Optional: zeama de lamaie
Preparare:
Spanacul se curata de codite si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierbe la foc mare, cu cratita neacoperita.
Dupa ce a fiert, se scurge intr-o strecuratoare, apoi se imparte in portii egale pe farfurii si se serveste cald, cu un cub de unt deasupra. Daca doriti, puteti stoarce si putina lamaie peste spanac, inainte de a-l pune pe farfurii.
Sote-ul de spanac este bun alaturi de fripturile de vita sau pui.
1 kg de spanac
50 gr unt
sare
Optional: zeama de lamaie
Preparare:
Spanacul se curata de codite si se spala bine in mai multe ape. Se pune apoi la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierbe la foc mare, cu cratita neacoperita.
Dupa ce a fiert, se scurge intr-o strecuratoare, apoi se imparte in portii egale pe farfurii si se serveste cald, cu un cub de unt deasupra. Daca doriti, puteti stoarce si putina lamaie peste spanac, inainte de a-l pune pe farfurii.
Sote-ul de spanac este bun alaturi de fripturile de vita sau pui.