Placinta cu mere | Deserturi

Ingrediente:
Pentru aluat: 1 ou, 80 g margarină, 2 linguri apă rece, 1 lingură zahăr tos, un praf de sare, făină cât cuprinde pentru a obţine un aluat elastic

Pentru umplutură: 4 mere, scorţişoară, nucşoară, 2 linguri de zahăr, coaja de la 1/2 portocală, alune de pădure

Mod de preparare:
Se unge cu margarină un vas de Jena.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, până obţinem un aluat elastic pe care îl întindem cu mâna în vasul de Jena, ridicând puţin marginile aluatului şi pe pereţii vasului.

Merele curăţate se taie cubuleţe şi se pun pe foc cu zahărul, scorţişoara, nucşoara şi coaja de portocală. Se călesc 4-5 minute.

Se pune umplutura de mere peste aluat.

Tocăm şi nişte alune şi le punem deasupra.

Decorăm marginile cu sâmburi întregi.

Şi dăm prăjiturica la cuptor.

Aluatul nu are în compoziţie nici praf de copt, nici drojdie, de aceea o să vă bucuraţi de un aluat elastic iniţial şi crocant după ce s-a copt.

Postări populare