Salata de vara dulce-acrisoara | SALATE

Ingrediente:
o legatura de ridichi rosii
4-5 rosii mijlocii
un castravete de sera cu coaja cit mai subtire (150-200 gr.)
3 ardei grasi nu foarte mari, 100-150 gr
cirese dulci mari
100-150 gr. de brinza dulce de vaci
200 gr smintina
50 gr. telemea sarata
sare
piper

Mod de preparare:
Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10 min. pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa si se pun in castronul cu rosiile. Ciresele se curata de simburi si se pun si in castron. Brinza se amesteca cu smintina si apoi se toarna in castron si se amesteca totul, se rade deasupra 3/4 din telemea si se condimenteaza dupa gust. Se rastoarna in vasul din care se va servi si se rade deasupra restul de telemea.

Mod de servire: 
Se poate orna cu un kiwi, cu care se poate si acri un pic. Se serveste la cartofi prajiti si friptura sau cu frigarui.

Postări populare