Pachetele de primavara

Am romanizat un pic reteta folosind pe post de verdeturi ce se gaseste acum la noi in piata: ceapa verde si leurda.
Un sos este binevenit langa aceste pachetele, insa nu va limitati la sosurile specifice (cel vietnamez sau hoisin). Un sos de iaurt sau lapte batut se potriveste la fel de bine.
In plus, reteta de preparare a muschiuletului o puteti folosi si separat. Este simplu insa deosebit de gustos si fiind facut in punga nu se usca, ramane suculent.

Ingrediente:
1 muschiulet de porc
8-10 foi de orez
frunze de salata verde (taiate fasii)
castraveti (taiati betisoare)
ridichi (taiate betisoare)
ceapa verde (taiata bucati lungi)
leurda
frunze de busuioc
sare
Marinata
80 ml sos de soia
50 ml apa
1 varf lingurita ghimbir pudra
1 varf de lingurita chili  pudra
3 catei de usturoi
1 lingurita ulei de susan

Bucati: 8-10 rulouri; 16-20 pachetele

Preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru marinata, exceptand uleiul de susan. Turnati-l peste muschiulet. Acoperiti vasul si lasati sa stea la marinat peste noapte. Scoateti muschiuletul din frigider cu 1 ora inainte de a-l pune la cuptor, ca sa aiba timp sa revina la temp. camerei.

Scoateti muschiuletul din marinata si puneti-l intr-o punga pentru friptura. Turnati si 3 linguri de marinata in punga. Turnati uleiul de susan peste carne. Legati bine puga si dati-o la cuptor la 220C pentru 30 minute.

Cat timp se face muschiuletul, pregatiti legumele.

Scoateti muschiuletul din cuptor, desfaceti punga si lasati-l sa stea 10 minute. Apoi taiati-l felii, iar feliile fasiute.

Puneti apa la temperatura camerei intr-o farfurie adanca. Treceti cate o foaie de orez prin apa de doua ori. Asezati foaia de orez pe masa de lucru.

La un capat asezati fasii de salata verde. Peste ea asezati fasii de carne si felii de castraveti. Acestea sunt baza, apoi adaugati dupa plac ce doriti: ceapa verde, ridichi, leurda, frunze de busuioc. Alte optiuni ar fi menta sau coriandrul verde. Presarati putina sare peste umplutura.

Rulati foaia de orez strans peste legume, astfel incat cand veti musca din ele sa nu iasa umplutura afara.

Taiati ruloul in doua pe la mijloc.

Rulourile pregatite pot fi pastrate la frigider, pe un platou, acoperite cu folie de plastic, astfel incat foile de orez sa nu se intareasca.

Serviti obligatoriu cu un sos (sos vietnamez, sos hoisin etc).

source: http://www.e-retete.ro/retete/pachetele-de-primavara



Postări populare