Peste la gratin cu ciuperci
Ingrediente:
1 kg peste,
zarzavat,
3/4 kg ciuperci,
unt,
1 lingura faina,
o ceasca smantana,
150 gr. parmezan ras
Mod de preparare:
Se fierbe in apa cu sare si zarzavat pestele, fie nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici.
Se curata ciupercile, se taie felii nu prea subtiri, si se inabusa cu o lingura de unt si sare.
1 kg peste,
zarzavat,
3/4 kg ciuperci,
unt,
1 lingura faina,
o ceasca smantana,
150 gr. parmezan ras
Mod de preparare:
Se fierbe in apa cu sare si zarzavat pestele, fie nisetru sau pastruga. Dupa ce s-a racorit, se taie bucati mici.
Se curata ciupercile, se taie felii nu prea subtiri, si se inabusa cu o lingura de unt si sare.
Se face un rantas dintr-o lingura de unt, cu o lingura de faina, si care se stinge cu o ceasca de smantana.
Se unge o forma cu unt. Se aseaza alternand, randuri de peste, ciuperci, sos, parmezan. Ultimul rand sa fie de sos; se presara parmezan, se da la cuptor sa se rumeneasca.
Pofta buna!
Se unge o forma cu unt. Se aseaza alternand, randuri de peste, ciuperci, sos, parmezan. Ultimul rand sa fie de sos; se presara parmezan, se da la cuptor sa se rumeneasca.
Pofta buna!