Varza de Bruxelles - SUPA BELGIANA

Ingrediente (6 portii-90’):
50g.unt, 400g.varza de Bruxelles, 1 fir de praz, 1 telina mica, 1 cartof,  2l. supa de carne (pasare sau vita), 250ml. lapte, 4 oua, 100ml. smanatana,
10g. nucsoara macinata, sare, piper;

Mod de preparare:
1.Se iau 6 verzisoare si se fierb in apa clocotita cu sare timp de 10 minute. Se scot si se racesc sub jet de apa rece ca sa nu se inmoaie. Se vor folosi pentru ornat.

2. Se topeste untul intr-o cratita mai inalta, se adauga prazul taiat fin, telina taiata felii de 5 mm. grosime si restul de varza de Bruxelles. Se soteaza 5-6 minute fara sa se rumeneasca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cartoful taiat felii, supa de carne, laptele si 2 cani cu apa si se fierb toate ingredientele timp de 45 minute, pana ce verzele sunt foarte moi.

3. Se scot legumele din cratita, se pun in blender pentru a se obtine un pireu fin. Se pune pireul inapoi in cratita. Separat, se amesteca smantana cu galbenusurile si se incorporeaza in pireul de legume. Se pune cratita pe foc si se lasa sa clocoteasca cca. 3 minute. Se adauga si verzele fierte separate ca sa se incalzeasca si se serveste imediat.

Postări populare