Supa crema de broccoli cu cascaval

Ingrediente pentru 4 portii :

500 g broccoli
300 g cartofi
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 cub-condiment supa de legume dizolvat in 500 ml apa
200 ml smantana pentru gatit
sare
piper macinat
150 g cascaval semidur sau branza Cheddar sau Edam
cateva frunze de brocolli pentru decor


Mod de preparare :
Se desface broccoli-ul in bucate si se spala. Daca este cazul se cojeste tulpina, apoi se taie in rondele. Se spala cartofii, se curata si se taie in cubulete mici. 


Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata si se piseaza cei doi catei de usturoi.


Se calesc ceapa si usturoiul in ulei pana se moaie, apoi se adauga cartofii si broccoli-ul si se calesc impreuna cateva minute.


Se adauga supa de legume si smantana, apoi totul se fierbe acoperit timp de 10-15 minute, pana se moaie cartofii si broccoli-ul.


Se da cascavalul pe o razatoare mare. Legumele fierte se amesteca cu un mixer, pana se obtine o pasta, apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga 100 g cascaval si se topeste in supa.


Se toarna supa in farfurii preancalzite si se presara deasupra restul de cascaval. Se decoreaza dupa preferinte cu frunze mici de broccoli.


Servire:
Se serveste alaturi de chifle crocante.


Valoare nutritiva/portie:

420 kcal/1770kJ Proteine: 15g Carbohidrati: 23 g



Postări populare